Total Pageviews

Sunday, May 20, 2012

Eilne jalutuskäik

Ilm oli küll väga imelik, sest vahepeal paistis päike ning vahepeal sadas nagu oavarrest. Just siis, kui Yasminega korterist välja astusime, hakkas sadama. Enne oli päikseline. Milline iroonia! Ootasime natuke, kuid leidsime, et me pole suhkrust ning hakkasime Alameda metroopeatuse poole astuma. Sõitsime ühe peatuse jagu - sihtpunktiks Saldanha. Tahtsime minna Marques de Pombali jalutama, nii et Saldanha oli sellele lähim peatus punasel liinil (Linha Vermelha).

Maalitud majad Picoase metroopeatuse lähedal.
Picoase metroopeatus (kollame liin - Linha Amarela), sissepääs kujundatud Pariisi Metropolitaini-stiilis.
Krokodill.
Mingid lahedad varesed. Mulle väga meeldivad!
Portugali spordimuuseum.
Korterelamu kaubanduskeskuse El Corte Inglesi kõrval. Seal aias on bassein. Yasmine ütles, et sinna läheb ta elama!
Vaade Marques de Pombali sambale ja Tejo jõele.


Yasmine. 

Nagu ma juba maininud olen, on portugallased eriti maiasmokad ja igasuguseid pisikesi pagariärisid ja kohvikuid leiab igal nurgal. Siin on üks näide tüüpilisest vaateaknast. Yasmine ei pidanud vastu ja ostis paar koogikest kaasa ka, mida me pärast Arco da Rua Augusta juures jõe ääres sõime. Olid küll magusad ja maitsvad. Siiski palju neid järjest süüa ei jaksa, nii et piirdusin vaid ühe pisikese ekleeriga.
Ilusad lillade õite/lehtedega puud.
Kena õieke pargis. Selle pildistamisega oli omajagu tegemist, sest tuul puhus kogu aeg õit fookusest välja.
Vaade linnale ja Castelo de São Jorgele.
Kaunis purskkaev samas pargis.

Minu Lissaboni mees.

1 comment:

  1. Selle kujuga poseerides sinna kätevahele ei oleks saanud pugeda? Tulemus oleks olnud kordi parem. Siis oleks ilmselt pidanud ka pildistamise nurka muutma, aga ma ei tea, mis oleks teise nurga alt võttes taustaks jäänud.

    Muidu on need pargid küll vägevad ja tahaks siia kah selliseid, aga kardetavasti on president Ilvese hiljutistes sõnades omajagu tõtt. Ta nimelt ütles, et ei maksa üle pingutada avaliku ruumi parkideks muutmisega, sest nagunii meie kliima tõttu käime me suurema osa ajast ühest hoonest võimalikult kiiresti teise hoonesse. Väjas parkides viibimist saame me nautida aastas vaid paar kuud.

    Väljavalitu II

    ReplyDelete